Ik wil me verdiepen, gewoon méér leren. Wat zijn de mogelijkheden?

Een professional die met ingewikkelde materie bezig is, verdient alle kansen om zich daarin verder te verdiepen: er zijn geen drie dossiers hetzelfde en er komt veel op je af. Een integrale afweging betekent soms dat je de halve organisatie nodig hebt én dat er – als alle informatie is verzameld – keuzes moeten worden gemaakt. En dat vergt nogal wat. De Van Leijen Academie biedt vele mogelijkheden. De masterclass Succes met verjaring is een typische cursus voor beginners of professionals die hun kennis op dit gebied willen opfrissen. Daarnaast bieden we in de Van Leijen Academie ook verdiepingscursussen gaan – zoals studiemiddagen en jurisprudentiedagen.

Hét hoogtepunt van het jaar is ons jaarlijks congres, waarin veel aspecten van grondzaken en illegaal grondgebruik aan de orde komen, verzorgd door goede sprekers. Ik ben erg trots op het programma van dit jaar: 23 maart 2017 in Putten (Veluwe). En wat voor professionals bij de overheid ook echt heel geschikt is, is de expertgroep illegaal grondgebruik. Voor professionals die bij de overheid werken, zou mijn advies zou zijn:

  1. Kom naar het congres op 23 maart aanstaande en dompel je een hele dag onder in illegaal grondgebruik. Neem vooral één of meer collega;s mee, want dit kan je niet in je eentje doen. Ontmoet daar allemaal mensen die precies hetzelfde werk doen als jij (er hebben zich al 7 teams inschreven, van Limburg tot Friesland). Er zijn ook deelnemers van de expertgroep aanwezig op het congres. Ik breng je graag met hen in contact.
  2. Schrijf je daarna in voor de expertgroep, zodat de praktische kant van de zaak gewaarborgd is.
  3. En bezoek in juni en/of november 2017 een jurisprudentiedag en/of een van de studiemiddagen.
Hoe kan ik betalen?
Als je een cursus of boek bij de Van Leijen Academie bestelt, dan kun je betalen via iDeal en via Overmaking, na ontvangst van een factuur.
1.  Betaal via Ideal. Wanneer je betaalt via iDeal, dan ontvangen wij direct een bevestiging van je betaling en wordt je order ook direct afgerond. Dit is dus veel gemakkelijker, want je ontvangt meteen alle informatie omtrent je aankoop en we kunnen een boek en dergelijke zo snel mogelijk naar je toesturen.
2.  Betaal na ontvangst van de factuur. Veel klanten werken in een organisatie die niet werkt met Ideal. Dat begrijpen wij en dan kan je kiezen voor Overmaking. Heb je hier voor gekozen, dan ontvang je per e-mail een factuur met daarin alle gegevens om jouw bestelling of inschrijving of zoiets te betalen. Het kan enkele dagen duren voordat je betaling bij ons binnen is, wij deze gecontroleerd hebben en de order hebben afgerond. En dat alles kost ons meer administratie, daarom vragen we bij kleine bedragen een administratievergoeding. En pas na betaling kunnen we een boek en dergelijke naar je toesturen.

Wij werken graag zo snel mogelijk jouw bestelling, inschrijving, boeking voor een spreekuur en dergelijke, af. Betaal dus aub zo veel mogelijk via Ideal. Dat werkt makkelijker en sneller.

Ik wil (alsnog) studiemateriaal voor een cursus bestellen. Hoe doe ik dat?
Dat kan natuurlijk. Je gaat (opnieuw) door het bestelproces, met een kleine aanpassing.

Stap 1: kies op de website van de Van Leijen Academie bij de juiste cursus voor de groene keuzeknop:
Alleen het cursusmateriaal bestellen

Als je de groene knop hebt gekozen, krijg je het volgende (zie hieronder) betaalmenu.

Stap 2: verwijder de bestelling voor de cursus zelf, door op het witte kruisje in het blauwe blokje te klikken:
Alleen het cursusmateriaal bestellen

Dan houd je de bestelling voor het cursusmateriaal over.

Stap 3: ga dan verder in het bestel- en betaalproces.

We sturen je de bestelling na de cursus toe.
Succes!
Lukt het niet? Stuur dan gewoon even een mailtje, dan helpen we je verder.

Wij willen graag een cursus in onze organisatie organiseren. Kunnen we ook andere gemeenten of waterschappen uitnodigen om aan te schuiven?
Ja, natuurlijk. De tarieven voor een cursus of training bij jou in de organisatie zijn afhankelijk van het aantal personen, niet waar ze werken. Je kunt dus rustig ook anderen vragen om aan te schuiven. We hanteren voor een praktijkdag bijvoorbeeld een maximum van 20 personen. Daarmee is zo’n cursus bij jou in de organisatie per persoon véél goedkoper dan een cursus waarop je vrij kunt inschrijven.
Ik ben geen jurist, maar heb MBO+ niveau. Dan is zo’n cursus van de Van Leijen Academie zeker veel te moeilijk?
Welnee, ook jij bent van harte welkom! Onze cursussen zijn zo ingericht dat zij super helder zijn en zeer toegankelijk voor elke professional die zich wil verdiepen in de materie. Het niveau is best pittig, maar we weten uit ervaring dat jij het ook kan volgen. Het is inderdaad vaak moeilijke materie, maar wij doen niet ook nog eens moeilijk om dat aan jou uit te leggen. Dat blijkt ook uit onze evaluaties. En als je nog aarzelingen hebt, dan neem je gewoon even contact met ons op.
Ik ben advocaat. Kan ik een verklaring krijgen voor de Permanente Opleiding?
Natuurlijk kan dat. Je krijgt desgevraagd een bewijs van deelname. Alle verklaringen zijn door de Orde geaccepteerd. Lees er hier meer over.
Waarom moet ik het cursusmateriaal downloaden? Ik heb liever alles op papier!
Dat hoeft niet, maar kan wel. Als jij het studiemateriaal downloadt, dan hoeven wij bij de Academie geen cursusmateriaal te laten drukken en daarmee houden wij de prijzen per cursus voor jou lekker laag. Het scheelt ons immers werk en administratie. Je kunt het cursusmateriaal zelf (laten) afdrukken en/of lezen op je tablet of computer. Zo denken we ook aan het milieu. Bovendien, video’s en dergelijke kunnen we niet afdrukken, die moet je zíen. Maar, heb jij liever alles op papier? Dan kan dat ook, tegen bijbetaling. Een naslagwerk is immers ook fijn. Bij elke cursus geven we dat duidelijk aan, zodat jij precies weet waar je aan toe bent en welke keuze je maakt.
Kunnen we ook praktijkgevallen op de cursus bespreken?
Ja, dat kan zeker. Want bij de Van Leijen Academie staat jouw praktijk centraal. Er is altijd ruimte om praktijkgevallen te bespreken. We vragen van de cursisten wel vertrouwelijkheid.
Waarom moet ik al bij voorbaat betalen als ik me aanmeld voor een cursus?!
Dan hebben wij geen omkijken naar de facturering en betaling en dat scheelt ons veel rompslomp. En daarmee houden we de prijzen zo laag mogelijk.
Ik was ziek en kon de cursus niet bijwonen? Wat nu?
We hebben ook op jou gerekend met zaalhuur en catering en zo. Maar, we lossen het graag op, want we zien je graag beter en wel terug. Je kunt kiezen: 1. Je krijgt je geld terug. 2. Je gebruikt het studiemateriaal en maakt gebruik van de nazorg van de docent. 3. Je schuift elders aan voor dezelfde cursus
Waarom betaal ik geen BTW voor een cursus?
Van Leijen Overheidsrecht is na een audit jaren geleden opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs van het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland. Dit centrum wil een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van mensen die al van school zijn. En daarom betaal je bij cursussen van de Van Leijen Academie (onderdeel van Van Leijen Overheidsrecht) géén BTW.
Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht?
Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We hebben een klachtenregeling. We lossen het op.
Ik ben helaas plotseling verhinderd om naar de cursus te komen. Mag ik een collega sturen?
Natuurlijk, geen probleem. Dat mag ook een collega van een andere organisatie zijn.
Wat doet die fotograaf of videograaf hier? Ik ben nogal gesteld op mijn privacy…
Dat begrijpen en respecteren we. We vinden een persoonlijke aanpak bij de cursussen en onze congressen heel belangrijk en om dat inzichtelijk te maken, maken we regelmatig foto’s en video’s voor onder meer reclamedoeleinden en cursusmateriaal. Onze kennisoverdracht doen we namelijk graag met gewone mensen, geen foto-modellen. De mensen die je op de foto’s en video’s ziet, zijn dus echte mensen, vaak professionals. Wil jij niet op de foto, dan kom je niet op de foto óf we knippen je er gewoon weer uit. Heb je later spijt van je aanwezigheid op de foto, dan halen we je er ook uit.