Praktisch Glashelder Samen

Liesbeth van LeijenDit zijn de kernwoorden van de Van Leijen Academie.

Praktisch. Het recht is een middel: een middel dat bijdraagt een samenleving waarin mensen goed met elkaar omgaan. Het recht is een geweldig middel en als jurist en docent ervaart Liesbeth van Leijen dagelijks de schoonheid van het juridische systeem. Maar, het blijft toch ‘slechts’ een middel: het recht moet er voor mensen zijn en mensen zijn er niet voor het recht. De kennis in de Van Leijen Academie is dus altijd gericht op toepasbaarheid. Zodat je verder kan.

Glashelder. De docenten van de Van Leijen Overheidsrecht spreken en schrijven elke dag normaal Nederlands. We leggen kennis op een toegankelijke manier uit en gebruiken graag voorbeelden, plaatjes, schema’s en wat je maar nodig hebt om er meer van de leren. En willen graag dat je actief leert.

Samen. Onze cursussen zijn er voor gewone mensen. We geven geen hoorcollege’s, maar zorgen voor een prettige sfeer, waarin jij kennis kunt opdoen en alles kunt en mag vragen. Want jouw praktijk staat centraal. We gaan dus niet ‘dik of deftig doen’ of overbodige kennis over je heen
storten, maar kijken altijd wat jij morgen kunt doen met de kennis van vandaag. Dat scheelt heel veel tijd en geld. En gedoe. We vragen je wel om mee te doen, het liefst op het puntje van je stoel. Lekker lui achterover hangen is er dus niet bij. We zien veel liever dat je ook een bijdrage levert. Want nog meer van de docent, leer jij van andere cursisten.

mr.drs. Liesbeth van Leijen begon haar eigen bedrijf in 2010. Ze scheurde zich los van hetgeen gebruikelijk of ‘normaal’ was en gaf volop ruimte aan haar eigen ideeën over het recht en zijn toepassingen in de praktijk. Met veel creativiteit, enthousiasme en innovatie werkt zij dagelijks aan kennisoverdracht voor particulieren en professionals. Ze is een gedreven meester in de rechten die ook graag ‘juf’ is: mensen oplossingen aanreiken, zodat ze verder te komen in hun problemen en/of de dagelijkse praktijk. Liesbeth weet alles van haar eigen specialisme en zoekt docenten die enthousiast zijn, minimaal 10 jaar ervaring hebben in het overheidsrecht en het leuk vinden om voor een groep te staan.

Maak kennis met Liesbeth: