Geweldig congres met fantastische sprekers! Wil jij succes boeken met verjaringsdossiers? Heb jij als professional te maken met gronduitgifte, verjaring, illegale bouw, handhaving en/of illegaal grondgebruik? Wil jij ook weten of jouw Land of cliënt moet optreden tegen verjaring? Of met succes juist een beroep kan doen op verjaring? Wil jij geen hoofdpijn meer over verhuur van grond? Wil jij de volgende keer goed voorbereid aan tafel zitten? Dan ben je op dit congres helemaal op je plaats!

Locatie: Santa Barbara Resort Curaçao

Datum: 2 t/m 4 mei 2017 (congres: 2 en 3 mei en op 4 mei 2017 exclusieve casusbehandeling)

Congresprijs: vanaf NAƒ 1.000 (€ 531,86 of $ 562,65). 15% Collegakorting

VIDEO: WAT IS ER AAN DE HAND?
LEES DE FOLDER

15% collega-korting meepakken? Meld je dan snel aan. Vol = vol! 


Grondgebruik en verjaring is lastige materie. De stroom aan jurisprudentie maakt het allemaal niet gemakkelijker op. Een effectieve, juridische benadering vergt nogal wat. Herken jij deze dilemma’s?

  • Een rechtszaak beginnen over een strookje grond (ter waarde van NAƒ 3.000 of € 1.500) kan zijn dat je met een juridisch kanon op een financiële mug schiet.
  • Een ‘zero tolerancebeleid’ kan leiden tot heel veel verzet en veel aandacht van de pers, politici en burgers. Is jouw organisatie klaar om daar adequaat antwoord op de geven en ben je bereid om je beleid desnoods aan te passen? En dus wellicht ook om juridisch wat water in de wijn te doen?
  • Gronden niet willen beheren en geen tijd of capaciteit voor handhaving kan jaren later leiden tot verjaring en dus verlies van eigendom.
  • Een rechtszaak winnen en dus je grond ontruimd terug krijgen, kan vervolgens best eens leiden tot buikpijn bij het domeinbeheer over het onderhoud daarvan. Dan ben je dubbel duur uit: grond terug, maar wel een dure rechtszaak achter de rug én meer kosten bij het vervolgens onderhouden van die grond. Heeft jouw aanpak daar al budget voor? Heb je al beleid om herhaling van illegaal grondgebruik te voorkomen?

Heb jij antwoord op al deze vragen? Op het congres helpen we je verder.

Wil je nog meer informatie, bekijk dan dit filmpje:

Datum: 2 t/m 4 mei 2017 (congres: 2 en 3 mei 2017 en op 4 mei 2017 casusbehandeling)

Locatie: Santa Barbara Beach & Golf Resort, Curaçao

Er is een mogelijkheid om te overnachten à $ 149 per kamer! Deze prijs is voor maximaal 4 slaapplaatsen, inclusief ontbijt voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar. Inclusief belasting is dat $186.25. Op = op! Voor $ 60 verzorgt Santa Barbara ook een transfer van en naar de luchthaven. Geef het aan op je inschrijfformulier.

Het congres is ook heel geschikt voor advocaten die deelnemen aan de (Nederlandse) Permanente Opleiding. Het is als advocaat mogelijk om opleidingspunten te behalen door het volgen van deze cursus. Het volgen van één netto uur onderwijs kan gekwalificeerd worden voor één opleidingspunt, áls deze wordt geaccepteerd door de NOvA. De Van Leijen Academie geeft desgevraagd elke advocaat of cursist een verklaring daartoe af, die kan worden geaccepteerd door de NOvA. Meer informatie hierover kan je vinden op de website van de NOvA.

Opmerkingen van congresgangers:

Referentie van Augstin van Werkhoven (Anprocor N.V., Curaçao) over het 1e Onafhankelijk Caribisch Congres Grondgebruik en Verjaring.

Je kunt dus gewoon eigendommen kwijtraken! Referentie van Elma Velgersdijk (NV Pensioen ESC Curaçao) over het 1e Onafhankelijk Caribisch Congres Grondgebruik en Verjaring. Video van de Van Leijen Academie.

Juridische informatie werd heel duidelijk gepresenteerd en is ook nog eens praktisch toepasbaar. Referentie van Isabel Dammers (Hoofd BRO, directie Infrastructuur en Planning, Aruba) over het 1e Onafhankelijk Caribisch Congres Grondgebruik en Verjaring.

Zeer interessant. Referentie van Jaïro Martis (directeur UO Domeinbeheer, Curaçao) over het 1e Onafhankelijk Caribisch Congres Grondgebruik en Verjaring.

Zeer goed voorbereide sprekers. Erg leerrijk. Geweldig congres! Referentie van mr. Joan Nibte (advocaat te Paramaribo, Suriname) over het 1e Onafhankelijk Caribisch Congres Grondgebruik en Verjaring.

We hebben veel gemeen in wetgeving en jurisprudentie. Ik ben weer helemaal actueel in mijn kennis. Heb geweldig kunnen netwerken. Ik wil nog méér diepgang. Referentie van mr. Monique James Brown (jurist bij het openbaar Lichaam Sint Eustatius) over het 1e Onafhankelijk Caribisch Congres Grondgebruik en Verjaring.

Referentie van Rafaël Martis (UO Domeinbeheer, Curaçao) over het 1e Onafhankelijk Caribisch Congres Grondgebruik en Verjaring.

We hebben veel kennis en ervaring opgedaan. Het was zeer waardevol. Referentie van Rolanda Hellburg-Makaai (gedeputeerde B bij het Openbaar Lichaam Bonaire) over het 1e Onafhankelijk Caribisch Congres Grondgebruik en Verjaring. Zie ook de overheidspagina van Bonaire over het congres.