NIEUW: de gemeenteraad en de Omgevingswet

Mr. Trees van der Schoot heeft een unieke samenwerking opgezet met Dick Spel (adviseur, trainer en voormalig wethouder). Samen hebben zij een fantastisch boek geschreven dat op 25 april 2019 wordt gelanceerd tijdens de Studiemiddag voor raadsleden en griffiers op 25 april

Profiteer nu van de VROEGBOEKKORTING: bestel het boek vóór 25 april en ontvang 10% korting: slechts € 22,50. Na 25 april kost het boek € 25,00 (inclusief BTW en verzendkosten) .

lees meer >>

Nieuw: Succesvol Procederen in het Bestuursrecht

Juridisch werk is er niet alleen voor ervaren juristen. Voor veel anderen is dit ook een component van het gewone werk. Vaak zonder begeleiding van de eigen organisatie of juristen. En dat geeft spanning.

Succesvol procederen in het bestuursrecht kun je leren.

Bestel het boek voor slechts € 27,50 (inclusief verzendkosten)
Lees meer >>

 

 

 

Nieuw: Werken in de Geest van de Omgevingswet

boek Omgevingswet‘Vandaag aan de slag met loslaten, cultuurverandering en participatie’ Een geweldig boek over de Omgevingswet is NU geschreven. Het boek behandelt de geest van deze nieuwe wet, die op 1 januari 2021 in werking zal treden. De enorme impact die de Omgevingswet zal gaan krijgen, vat dit boek op een zeer leesbare manier samen in heldere lijnen voor de praktijk.
Bestel het boek voor slechts € 25,00 (inclusief verzendkosten).
Lees meer >>

Verjaringsjurisprudentie: twee belangrijke arresten besproken

Liesbeth van Leijen geeft een toelichting op twee belangrijke arresten: het Bosperceel Heusden en de Helmondse Geluidswal.

Bestel het boek voor slechts € 13.00 (inclusief verzendkosten).

Lees meer >>

Boek Illegaal Grondgebruik en Ruimte

boekHét boek waar je echt op zat te wachten. In één klap alles weten over verjaring, grond en ruimte. Verjaring is bijvoorbeeld een ingewikkeld leerstuk, dat in dit boek glashelder wordt uitgelegd. Met dit boek kan je meteen aan de slag, omdat het de brug slaat tussen theorie en praktijk. Via deze website te bestellen!

Lees meer >>

Boek Trends & Tips ruimtelijke ordening 2013-2016

Boek Trends & Tips Ruimtelijke OrdeningHet boek is nu gratis te downloaden!

Toch liever een echt boek in de hand: nu te koop voor slechts € 18,50 (incl. BTW en verzenkosten)

Lees meer >>

Gratis E-book Precariobelasting versus huur

Gratis te downloaden! Dit e-book gaat in op de verschillende vormen vergoedingen die overheden kunnen vragen voor het gebruik van hun gronden. Wanneer mag je precariobelasting heffen en wanneer kies je voor het vragen van een privaatrechtelijke vergoeding? Waar moet je als overheid allemaal rekening mee houden? Deze vragen en meer worden behandeld in dit e-book. Download het dus snel!

Lees meer >>

Boek Jaaroverzicht Jurisprudentie Grondzaken 2016

Boek Jaaroverzicht Jurisprudentie Grondzaken 2016Unieke formule: verkrijgbaar als softcover en als e-book. De belangrijkste jurisprudentie op het gebied van verjaring en andere grondzaken alvast voor je uitgezocht.
Handige overzichtslijst van jurisprudentie, meer dan honderd samenvattingen, en van bijna dertig uitspraken de volledige tekst inclusief een heldere annotatie.

Lees meer >>

De congresbundel van het 5e Nederlands congres illegaal grondgebruik.

Het thema in 2018 was: handhaving. Met de presentaties van echte specialisten over onteigening, ontruiming, strafrechtelijke sancties en de onrechtmatige daad. En een blik in de toekomst: wat brengt de nieuwe Omgevingswet ons? 150 bladzijdes, in kleur. Bestel het boek voor slechts € 13,00 (inclusief verzendkosten).

Lees meer >>

Gratis e-book/annotatie Het Interversieverbod en Verjaring

Gratis te downloaden. Deze annotatie gaat in op de vraag of je je eigendom altijd in de gaten moet houden, ook al heb je deze in gebruik gegeven. Van houderschap naar bezit en het interversieverbod.

Lees meer >>