€ 25,00 inclusief BTW en verzendkosten

Vandaag aan de slag met loslaten, cultuurverandering en participatie

mr. Trees van der Schoot schreef samen met Dick Spel een uniek boek over de rol van de gemeenteraad in de Omgevingswet. Het boek is heel enthousiast ontvangen op de Studiemiddag voor raadsleden en griffiers van 25 april 2019 (gemeente Leusden). De eerste oplage was vóór verschijning al bijna uitverkocht. 

Het boek behandelt hoe de gemeenteraad kan omgaan met de nieuwe Omgevingswet die op 1 januari 2021 in werking zal treden. Lees hier meer over de inwerkingtreding. De enorme impact die de Omgevingswet zal gaan krijgen op de gemeenteraad, vat dit boek op een zeer leesbare manier samen in heldere lijnen voor de praktijk. Van de praktijk, vóór de praktijk. In leesbaar Nederlands.

Bestel het boek voor de hele gemeenteraad of organisatie. 

Bestel het boek nu!
Maak gratis kennis met hoofdstuk 5 Lees de folder

“Mijn motto is: blijf leren. Dit is een zeer toegankelijk boek. Het vormt een ideale aanvulling op het eerder verschenen boek “Werken in de Geest van de Omgevingswet“. Je kunt het natuurlijk ook prima op zichzelf lezen. Het is even interessant voor raadsleden als voor niet-raadsleden. Op naar 2021 ;).” Claartje Hazenbos

 

“Het boek belicht de nieuwe rol van de raad”, Martin Hendriksma, interview met de auteurs, Binnenlands Bestuur, 10 mei 2019.

Lees hier wat anderen zeiden over het eerste boek uit onze serie over de Omgevingswet “Werken in de Geest van de Omgevingswet

“Wie in kort bestek wil worden bijgepraat, heeft aan dit kek vormgegeven, toegankelijke boek een prima leidraad. Het boek bevat vele, zinnige tips.Binnenlands Bestuur. Lees hier de volledige recensie.

Het beste boek dat er is over de Omgevingswet!mr. Roeland de Korte, gemeente Alphen aan den Rijn. Lees hier de volledige recensie.

“Het leest lekker vlot weg…” Ik heb in één weekend al de helft van dit boek gelezen. Ik vond het zeer informatief. Dit is een boek dat aansluit bij de praktijk, een echte aanrader. Jeroen Verheijen, wethouder HillegomLees hier de volledige recensie.

Dit is je kans, griffiers en gemeenteraden! De nieuwe Omgevingswet biedt gemeenteraden een unieke kans om hun positie te evalueren en daar meerwaarde aan te geven. Dit boek biedt ook geweldige mogelijkheden voor raadsgriffiers om hun gemeenteraden daarin bij te staan. Ik raad elke griffier aan om voor ieder raadslid een exemplaar te bestellen. drs. Ita Joosten, raadsgriffier gemeente Peel en Maas. Lees hier de volledige recensie.

Niet geschikt voor advocaten…  Want daarvoor is het boek veel te multidisciplinair. Dit boek gaat namelijk niet alleen over regeltjes, maar over zoveel méér. Voor juristen en ook advocaten die in vogelvlucht willen weten wat de Omgevingswet allemaal inhoudt, is dit natuurlijk het perfecte boek. En ik werd heel blij van al die plaatjes: die vertellen meestal meer dan een halve pagina tekst. mr. Ineke van Leeuwen, Zypp advocaten, Arnhem Lees hier de volledige recensie.

Het boek heeft een unieke formule, omdat het verschillende lezerspublieken bedient én talloze vragen van lezers beantwoordt. Je kunt het boek namelijk op drie manieren gebruiken en lezen:

  1. Voor specialisten fungeert het boek als een eerste spoorboekje voor griffiers, raadsleden en beleidsmedewerkers door de Omgevingswet. Specialisten zullen razendsnel de kern van de Omgevingswet en zijn effecten voor raadsleden te pakken hebben, zonder zich door duizenden bladzijdes Memorie van Toelichting te worstelen. Doelgroep: raadsleden, griffiers, overheidsjuristen, advocatuur, beleidsmedewerkers, enz.
  2. Overige professionals, die regelmatig met de Omgevingswet in aanraking zullen komen, raken met dit unieke boek op een toegankelijke manier op de hoogte van wat hen te wachten staat. Doelgroep: woningbouwverenigingen, detacheerders, projectontwikkelaars, vergunningverleners, adviseurs en alle anderen die betrokken zijn bij het omgevingsrecht.
  3. Een breed publiek. De geïnteresseerde leek en semi-professional leest dit boek met name voor de hoofdlijnen van het Omgevingswet en wat de gevolgen zijn voor raadsleden en weet vervolgens hoe dit alles zijn beslag zal gaan krijgen in de praktijk. Doelgroep: makelaars, particuliere ontwikkelaars, rentmeesters, actiegroepen, studenten, cursisten, techneuten, enz.
Door deskundigen gemaakt. Het boek kwam tot stand door de ervaren auteurs en trainers Trees van der Schoot en Dick Spel.
Super gemakkelijk: het boek vertelt je wat er in de Omgevingswet is geregeld (systeem en instrumenten) en welke veranderingen daarvoor nodig zijn binnen je gemeenteraad. Ga niet verder zoeken naar die ene speld in de hooiberg, lees gewoon dit boek. Je hebt het in één of enkele avonden uit.
Handzaam formaat: het boek heeft een bescheiden omvang van nog geen 150 bladzijdes. Alleen de relevante informatie staat er in en dus geen academische verhandelingen of onnodige uitweidingen. Je hebt het in enkele uren uit en je weet wat er op je af gaat komen met de nieuwe Omgevingswet.
Actueel: het boek is bijgewerkt tot en met de jongste ontwikkelingen, winter van 2019.
Leest lekker weg: het boek is geschreven in normaal Nederlands. De vertaalslag tussen wet en praktijk heeft dit boek al gemaakt. Alle informatie is in één oogopslag beschikbaar en praktisch toepasbaar.
Mooi prijsje. En dat allemaal voor een zeer toegankelijke prijs van € 25,00, inclusief verzendkosten.

Let op: extra kosten en langere verzending. Voor bestellingen van buiten Nederland (zoals de Antillen of Suriname) zijn er helaas bijkomende kosten voor verzending en valuta-omzetting. De normale prijs van € 25,00 geldt voor de Nederlandse situatie. Nadat je hebt besteld, krijg je van ons nog een extra factuur voor de bijkomende kosten. Ga uit van zo’n € 60 extra bij bestelling van 10 boeken. En ook is je bestelling langer onderweg (zo’n 5 tot 15 dagen).

Bezorging in Nederland. Je kunt deze bijkomende kosten voorkomen, door een bestelling ergens in Nederland te laten bezorgen en het dan via familie of vrienden mee te (laten) nemen naar jouw thuisadres.

Bestel méér. Vanwege de hogere verzendkosten, raden we je aan om er dan gelijk méér te bestellen (> 10 of zo), dan smeer je de extra kosten (al snel € 60 extra voor 10 boeken) over meer boeken uit. Bovendien, bij 10 of meer boeken heb je in ieder geval één boek gratis (10 voor de prijs van 9 + valuta- en verzendkosten). Bestel je 10 boeken, dan heb je dus meteen een deel van de valuta- en verzendkosten weer ‘terugverdiend’.

Doe mee met dit geweldige boek. We hebben een speciaal partnerprogramma. Je kunt het boek namens de Van Leijen Academie verkopen. Of lekker groot inslaan voor je eigen personeel en relaties! Tegen speciale tarieven. Wat dacht je trouwens van een speciale, exclusieve oplage? Neem contact op met Liesbeth van Leijen en overleg over de mogelijkheden.